Masaže

Za popolno ponudbo naših storitev smo uredili prostor za masaže, v katerem vam po predhodnem dogovoru z maserko, dipl. kineziologinjo, ponujamo različne klasične in športne masaže, refleksoterapijo in kineziotaping.

Rezervirajte svoj termin na 031 214 897 – Metka

Klasična ali švedska masaža je osnovna oblika masaže, pri kateri z uporabo različnih masažnih tehnik poskušamo doseči mišično sprostitev, vplivamo pa tudi na živce, sklepe, krvni obtok in limfe. Jakost masaže se prilagodi posamezniku glede na njegove želje in zdravstveno stanje. Klasično masažo se priporoča pri mišični napetosti, bolečinah v mišicah in sklepih, stresu in drugih motnjah, saj z njo odpravljamo napetosti po celem telesu, predvsem pa v predelu vratu in ramen ter bolečine v križu. Te vrste bolečin največkrat povzročajo obremenitve na delovnem mestu, naše navade v prostem času in ne redna vadba. primerna je tako za izboljšanje splošnega počutja, kot po športnih aktivnostih. Pozitivni učinki masaže se kažejo na fizičnem, energetskem in psihološkem nivoju. Masaža aktivira sproščanje hormonov sreče, s tem prinaša energetsko ravnotežje in nas tako osvobaja vse bolj vsakdanjega stresa.

Športna masaža je specializirana masaža, namenjena športnikom in rekreativcem, saj so tehnike osredotočene na mišične skupine, ki so aktivne v določenem športu in je tako prilagojena vsakemu športniku posebej. S športno masažo ohranjamo telesno pripravljenost posameznika, izboljšamo njegovo psihofizično počutje in zmanjšamo možnost nastanka poškodb. Pred treningom mišice stimulira in po treningu sprošča, pripomore pa tudi k hitrejši regeneraciji mišic.
Refleksoterapija je celostni način zdravljenja in je del tradicionalne kitajske medicine. Pri refleksoterapiji gre za pritiske na refleksne cone na stopalih ali dlaneh, ki predstavljajo naše celo telo. S stimulacijo refleksnih točk povečamo energijski pretok, ki se na stopalu odraža kot bolečina na pritisk ali pa občutimo na coni kristalčke, ki so lahko odraz neravnovesja v določenem delu telesa. Če je pretok energije po telesu neoviran, smo zdravi, kadar pa ga ovirata napetost ali zastoj, pa zbolimo. Refleksna terapija je odlična terapija pri kroničnih in akutnih boleznih kot so stres, utrujenost…
Kineziotaping je terapevtska metoda brez zdravil, ki je učinkovita pri zdravljenju številnih težav, saj zmanjšuje bolečine in skrajša čas rehabilitacije. Pri terapiji se uporablja barvne trakove, ki se jih nalepi po posebnih terapevtskih tehnikah. Najpogosteje jih uporabljamo pri bolečinah v hrbtenici, ramenih, pri teniškem komolcu, sindromu karpalnega kanala, bolečih mišicah ali sklepih, po poškodbah, operaciji, pri hematomih…